Zakinthosz látkép

Görög szigetek: családi nyaraláshoz ideális

A görög szigetek bekerültek a London Daily Telegraph a hét, kisgyermekes családok számára ajánlott legjobb úti célok közé.
A cikkjében  a ” Hét bakancslistás nyaralás amin a családdal 2017-ben részt vehetsz” a „Napsütés, Tenger, és Homok” almenüben javasolják az olvasóknak, hogy otthonmaradás helyett próbálják ki valamely görög szigetet. A gyönyörű tengerpartok, csendes falucskák, történelemben és kultúrában gazdag városok, ízletes ételek együttesen kínálnak fantasztikus élményt a családosok számára.

Zakinthosz látkép

Görög szigetek: Zakinthosz látkép

Görög szigetek a teljes görög turizmussal együtt az utóbbi években hatalmas csatákat vívtak. 2015-ben ott volt a pénzügyi válság, majd az ország a keleti, törökországi partokhoz közeli szigeteire érkező menekült hullám okozott komolyabb problémákat. Ugyanakkor Görögország abban a szerencsés helyzetben van, hogy közel 1300 sziget tartozik hozzá, ezek közül pedig 170 lakott. Van, amelyet inkább a történelmi látnivalók miatt érdemes felkeresni, például Krétát, van ahol a dús növényzet, például Korfun, de vakítóan tiszta tenger és strand mindenhol található, ami egy tökéletes nyári vakáció elengedhetetlen kelléke. 2016-os évben a magyar utazók számára legnépszerűbb görög szigetek között megtalálhattuk Krétát, Korfut, Zakinthoszt, Kefalóniát, valamint Rodosz látogatottsága is csak kis mértékben csökkent.

A közvetlen repülőjáratokon kívül azonban egyetlen átszállással el lehet jutni álomszép és helyenként érintetlen szigetekre is.

Santorini Görög Szigetek

Santorini

Szantorini (Santorini) a vulkanikus csoda és Európa egyik legfelkapottabb turisztikai célpontja. Akár egy napra érkezik a látogató Kréta szigetéről, akár egy teljes nyaralást tölt itt, mindenképp felejthetetlen élménnyel fog távozni majd. Nem véletlenül nevezték be anno a világ 7 csodája közé. A hófehér házak, a kék tenger, és a házak közti szűk utcácskákról a tengerre és a környező szigetekre irányuló fantasztikus kilátás, a világ egyik legcsodásabbnak tartott naplementéje (Oia) együttesen a görög szigetek egyik legromantikusabb üdülőhelyévé teszik Santorinit. Tengerpartjai közül a legfelkapottabbnak Perissza, legkülönlegesebbnek pedig Eros strandját tartják.

Mykonos Szélmalom Görög Szigetek

Míkonosz szélmalmok

Míkonos (Mykonos) a Kükládok szigetcsoport része, mindössze kb. 10 km széles és 14 km hosszú. A sziget híres Chora városáról, melynek a „Kis Velence” elnevezésű negyede a legfelkapottabb. Jelenleg a luxus és elit szálláshelyeivel az egyik legdrágább sziget közé sorolható, a látogatók jelentős része a felső középosztályból érkezik, a világ minden tájáról.

Szantoríni és Míkonosz is elérhető egyetlen átszállással Budapestről.