Esküvői helyszínek közül Görögország a TOP 5-ben

A Brides magazin nemrég megjelent egy cikket, amely ajánlásokat adott külföldi nászutas helyszínekre. A 2017-es „A Világ legromantikusabb helyszínei” díjazottjai közül Görögország az előkelő ötödik helyet foglalta el a első tíz közül, leelőzve Balit, Thaiföldet, Mexikót, és a Fiji-szigeteket is. A Brides a legnagyobb esküvői témájú folyóirat a világon, kéthetente 330.000 példányban és hatalmas online érdeklődés mellett jelenik meg. Az 1934-ben alapított és tiszteletre méltó Conde Nast kiadvány része.

Az esküvői magazin 15 000 utazási szakértővel foglalkozó Virtuoso véleményét kérte kis, hogy megtalálja a világ legromantikusabb úticéljait, melyek közül Görögország és szigetei az ötödik helyen végeztek. Görögország szigeteit ekképpen említik „… drámai vulkanikus tájak, évszázados romok, egyszerű ízletes konyha, elbűvölő szállodák, lenyűgöző strandok és kifinomult, mégis nyugodt hozzáállás”. Az erről készült videót a következő linken tekintheti meg.

Görögországot, mint esküvői helyszínt talán a Mamma Mia! című film tette igazán híressé, Skopelos és Szkiathosz helyszíneken forgatott jeleneteivel.

Mindazonáltal manapság a görögországi esküvőszervező Wedding Melody által készített lista alapján az 5 legfelkapottabb esküvői helyszín:

 

1. Szantorini

2. Zakinthosz és Cameo-sziget

3. Kréta

4. Rodosz

5. Halkidiki-félsziget