Elafonissi-tengerpart

A legjobb tengerpart a világon görög díjazottjai

TripAdvisor közzétette a „Traveler’s Choice Awards 2017′ a millió látogatók által választott listát. Az egyik kedvenc díj – ’A legjobb tengerpart a világon’ – kategóriában a krétai Elafonissi és a ciprusi Protarasznál található Fügefa-öböl a 9. és a 19. helyet nyerte el a 25 nyertesből. Figyelembe véve ez elég jelentős hely, mivel a kategória az egész világra kiterjed, a nyertesek többsége a távolabbi Közép- és Dél-Amerikában és Ázsiában találhatóak. A listán mindösszesen négy európai strand szerepel, melyek közül két helyen is görög az anyanyelv!

Elafonissi tengerpart

Elafonissi tengerpart

 

Elafonissi egy látogató által idézve „ egyszerűen fantasztikus…kristálytiszta víz különös megigéző színekkel. Elafonissi egyedülálló vöröses-rózsaszínű homokja és a görög napsütés fölötte, egyszerűen mágikus. Azt javaslom, hogy minél korábban érkezzenek a strandra mielőtt még zsúfolttá válik, így az ott tartózkodók megérezhetik az igazi Paradicsom ízét.” Egy másik látogató szerint: „Ha Istennek 6 napra volt szüksége, hogy megteremtse a világot, tudom hol volt a szabadnapján.”

Elafonissit megkülönbözteti a fehér homokos tengerpart, rózsaszín koralltöredékek és a kristálytiszta víz. A fentiek alapján nem csak Kréta, hanem a világ egyik leggyönyörűbb tengerpart-jai közé sorolható.

Fügefa-öböl strand

Fügefa-öböl strand

A ciprusi Fügefa-öböl, amennyiben csak mellékneveket használnánk, a következőképp írnánk le: pompás, gyönyörű, csodálatra méltó, bámulatos. Az idelátogatók sokszor említik a pedáns tisztaságot – a helyiek napi szinten többször teszik rendbe a tengerpart-ot – a hotelek és tavernák közelsége miatti kényelmet. Egy finom és ízletes mezze ebéd után csak egy rövid séta és máris a világ egyik legszebbjének ítélt strandján lazíthat a látogató.

A Fig Tree Bay arról a több tucat fügefáról kapta a nevét, melyek az itteni tengerpart-on nőnek már évtizedek óta. A Kék Zászlóval is minősített lassan mélyülő strand a gyermekes családoknak is abszolút kedvence, a jobb úszók pedig parttal szemben lévő szigetre könnyűszerrel átúszhatnak.

Fügefa-öböl tengerpart

Fügefa-öböl tengerpart