Gyerekkel Krétára – 5 tipp, hogy mivel töltsék el az időt

Gyerekkel utazni, programok tekintetében mindig egy kisebb kihívás. Segítünk abban, hogy a legnagyobb görög szigeten, amely tengerpartjainak hosszúsága meghaladja az 1000 kilométert, és változatosságának köszönhetően mindenki megtalálja a számára megfelelő partszakaszt, mégis mi lesz az a különleges élmény, amit gyerekünknek megmutathatunk. A szemet és a lelket gyönyörködtető tengerpartokon kívül jóval több lehetőséget rejt a sziget. Akár kisgyermekkel utaznak, akár nagyszülőkkel, egy családi nyaralás a szigeten fantasztikus élmény lehet, csak tudni kell hová menjen! Nézzünk meg néhány tippet, mivel tehetik felejthetetlenné a nyaralást!

 

Tematikus labirintus park

2017. májusában nyitotta meg a kapuit a lézeres labirintus, ami a Trójai faló nevet kapta. A parkot a görög mitológia ihlette, ahol hi-tech interaktív játékok, homályos hatások mellett a görög történelembe is visszacsöppenhetnek. A labirintusban 3 dimenziós lépcsőházak, felső hidak, tornyok és szobák várják a turistákat, ahol pihenhetnek és élvezhetik a kilátást. A cél, megtalálni az ellenőrzési pontokat a labirintuson belül, eljutni a központba, ahol a Minotaurusz el van rejtve majd menekülni. Sapkát és vizet vigyenek magukkal a túrára.
http://www.labyrinthpark.gr/en/home

Dinosauria Park

Egyedülálló, őskori családi kalandot kínál! Az ókor minden időszakából származó dinoszauruszok, valamint más őskori állatok hatalmas választéka is megtalálható itt, valóban egyedülálló élmény. Vándoroljon át a hatalmas parkon (2500 m2) és tekintse meg az egyes kiállítási részeket, beleértve a kétéltű dinoszauruszokat. Figyelem! Itt a dinoszauruszok mozognak és hangokat adnak! A gyerekek a dinoszauruszok életéről érdeklődhetnek interaktív bemutatókon és oktatási játékokon keresztül. Lehetőség van eredeti fosszíliák megtekintésére is!
http://dinosauriapark.com/

 3D történelem – Knossosi Palota

Krétai nyaralásuk során javasolt ellátogatni a Knosszoszi palotához. Turisták százai látogatják meg évente a történelmi emlékművet, hogy megtapasztalják mi maradt meg a mínoszi kultúrából. A területhez számos mítosz is kapcsolódik, a leghíresebb a Minotaurusz labirintusa. A legmodernebb technikának köszönhetően a Mínoszi Palota rekonstruálását is megnézhetik 3D-ben. A videó lehetővé teszi, hogy  átsétáljon a csarnokokon és belépjen a Palotába akár gyerekkel együtt, ezáltal kicsik és nagyok számára is felejthetetlen élményt nyújt.

Gyalogtúra – Szamáriai szurdok

A Szamáriai- szurdokot, olyan családosoknak ajánljuk, akik nagyobb gyermekkel nyaralnak. Európa leghosszabb szurdokvölgy 16 km hosszú és az északi bejáratánál 1250 méteres tengerszint feletti magassággal kezdődik és a Líbiai-tengernél ér véget. Körülbelül 5-8 órás gyalogtúra alatt tudják megtenni ezt a lélegzetelállító túrát. A túra alatt fejvédőt és elegendő folyadékot vigyenek magukkal. 1962 óta nemzeti parkká nyilvánították, így a területén lévő állatok és növények is szigorúan védettnek minősülnek.

Vízibiciklizés – Prevelin

A sziget egyik legszebb része, a dél-nyugati tengerparton található, ahol a sűrű pálmaerdővel övezett édesvizű folyó a Líbiai-tengerbe torkollik. Érdekes látványt nyújt ahogyan az édesvíz a tengerbe áramlik, búvárszemüveggel látszódik a teljes folyamat. A hosszan elnyúló fokozotton védett tengerparti szakasz főként kavicsos, napágyak és napernyők korlátozott számban bérelhetők. Preveli a déli elhelyezkedése miatt gyerekkel kicsit nehezebben megközelíthető, azonban az élmény bizonyosan kárpótolja az odautazókat.

 

Kréta a fenti érdekességeken kívül rendelkezik vízi vidámparkkal – csúszdaparkkal, modern akváriummal, cseppkőbarlanggal, teknős-hüllősimogató és természetesen csodás és változatos tengerpartokkal. 

Egy hét biztosan kevés, ha mindent látni szeretnének, ide biztosan vissza kell térni legalább még egyszer!