Korfu gyerekkel 2. rész

A szépség a gyerekekre is hat, így szintre biztosra mehetünk, ha Paleokastritsát választjuk kirándulásunk helyszínéül, ráadásul itt unatkozni sem lehet: tengeri barlangok, majomfejű szikla, üvegfenekű hajó, tengeri akvárium, hegyi kolostor. Néhány ajánlat a paleokastritsai kínálatból.

Paleo caves

A tengeri barlangokat felfedezhetjük motorcsónakkal, amely a strand közepén álló fa mólóról indul. A kb. fél órás kirándulás során megcsodálhatjuk Paleokastritsát a tengerről, bebújunk a csónakkal az apró barlangokba, ahol valószerűtlenül kék tengert és tengerszemet is láthatunk. A magasba tekintve felfedezhetjük a majomfej sziklát, majd távolabb,  a tengeren kővé dermedt hajót is, amelyet Poszeidon a tengeristen változtatott kősziklává mérgében, amiért Korfu egykori lakói, a phaiákok hazasegítették Odüsszeuszt, aki korábban megvakította Poszeidon fiát, a küklopszot. Az edzettebbek vízi biciklivel vagy bérelt csónakkal is nekivághatnak az útnak, de ebben az esetben érdemesebb hosszabb időre bérelni a vízi alkalmatosságot, mert a gyönyörű és tiszta tenger, és az apró családi méretű öblök garantáltan kikötésre csábítanak. Megmártózni és egy kicsit búvárkodni pedig kötelező program Paleokastritsán.

Yellow Submarine

A gyerekek biztos nem hagynák ki az üvegfenekű hajót sem, amely Yellow Submarine névre hallgat, és a paleokastritsai kikötőből indul óránként. Mivel sok utazási iroda kirándulásában szerepel ez az egyórás hajókázás, érdemes előre jegyet váltani, így elkerülhető a hosszabb várakozás.  A Nautilus nevet viselő kisebb üvegfenekű hajóra kombinált jegy is vásárolható, amely tartalmazza a tengeri múzeum belépőjegyét is, amely a főstrandtól jobbra a parkoló végében található. Az akváriumokban különböző tengeri halakat, rákokat, polipokat tanulmányozhatunk közelről. Vannak azonban más állatok is. Például kaméleon, vagy Jorgosz, a leguán, aki gyakran a látogatók között bukkan fel, és még a simogatást is kedveli.

Polip

Tengeri csillag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Más jellegű múzeum, de szintén nagyon érdekes a Paleokastritsa felett magasodó domb tetején álló 13. századi férfikolostor pár termes kiállítása, ahol egy hatalmas kagyló, és bálnától származó csontmaradvány is látható, valamint az olajbogyó szedéséhez, és feldolgozásához szükséges eszközök is megtekinthetők. A kolostorból gyönyörű kilátás nyílik a környékre. Tartozik hozzá egy kis kert, amelyet a szerzetesek művelnek, és egy csodálatos templom, értékes ikonokkal. A kolostor 13-15 óra között zárva tart.

Korfu_Paleo_Kolostor

Ha a nap végére még szeretnénk valami igazán emlékezeteset, irány Lakones, ahová már a feljutás is maga a kaland, nem beszélve a falu szűk utcájáról. A hegyi szerpentin nehézségeit azonban hamar elfeledjük, ha a falut elhagyva elénk tárul Európa egyik legszebb panorámája, amelyet egy finom görög édességgel, vagy egy jó fagyival még emlékezetesebbé tehetünk. Ha ennek helyszínéül a nagy parkolóval is rendelkező Golden Fox étterem-kávézót választjuk, akkor, amíg mi, felnőttek gyönyörködünk, a gyerekek csobbanhatnak egyet az étteremhez tartozó medencében, amely ilyen pazar kilátással valóban különleges és felejthetetlen emlék marad számukra is a korfui nyaralásról.

Kilátás a Golden foxból